Πώς Θα Προστατέψεις Το Ρολόι Σου Στην Παραλία

Πώς θα προστατέψεις το ρολόι σου στην παραλία; Το ιδανικότερο θα ήταν να μην το φοράς και να μην το παίρνεις μαζί σου όταν πας για μπάνιο. Άλλωστε τι το θες; Στις διακοπές πηγαίνεις για να ξεκουραστείς και να μην κοιτάς την ώρα κάθε λίγο και λιγάκι. Παρόλα αυτά εάν επιμένεις να φοράς το ρολόι σου στην παραλία, αυτές είναι οι συμβουλές των ειδικών για να το προστατέψεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο:

Βγάλε το ρολόι όταν μπαίνεις στη θάλασσα

Το αλάτι της θάλασσας φθείρει το δέρμα του ρολογιού. Εάν ξέχασες να το βγάλεις, όταν βγεις απ’ τη θάλασσα να του ρίξεις λίγο καθαρό νερό και να το σκουπίσεις με μια πετσέτα για να μην πάρει υγρασία. Επίσης, καλό θα ήταν να μην το αφήσεις να στεγνώσει κάτω απ’ τον ήλιο και θα σου εξηγήσουμε παρακάτω τους λόγους.

Την αντοχή του στο νερό

Σύμφωνα με τους ειδικούς, κανένα ρολόι δεν είναι εντελώς αδιάβροχο, γι’ αυτό θα ήταν φρόνιμο πριν φορέσεις το δικό σου ρολόι στην παραλία, να ελέγξεις εκ νέου την αντοχή του στο νερό.

© Chronoexpert

Προστάτεψε το απ’ την άμμο και το αλάτι

Όπως προαναφέρθηκε, εάν μπεις στη θάλασσα με το ρολόι, θα πρέπει στη συνέχεια να το καθαρίσεις με μια πετσέτα ή ένα πανάκι. Παρόλο που ο καθορισμός ενός ρολογιού ιδανικά θα πρέπει να γίνεται τουλάχιστον δύο με τρεις φορές τον χρόνο, το καλοκαίρι οι ειδικοί συμβουλεύουν να γίνεται τουλάχιστον μία φορά τον μήνα.

Απόφυγε την έκθεση του ρολογιού στον ήλιο

Κι αυτό γιατί η υπερβολική έκθεση του ρολογιού στον ήλιο μπορεί να καταστρέψει μερικά υλικά του, αλλά και να προκαλέσει βλάβη στον μηχανισμό του. Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση δεν ενδείκνυται να ανοίξεις μόνος σου το ρολόι. Εάν παρατηρήσεις κάποιο πρόβλημα στην κίνηση του ρολογιού, καλό θα ήταν να ζητήσεις τη βοήθεια κάποιου ειδικού. Παράλληλα, ο ήλιος μπορεί να τροποποιήσει το χρώμα του ρολογιού τόσο στο καντράν όσο και στο στεφάνι του.

Πρόσεξε το λουράκι από δέρμα

Το δέρμα είναι ένα υλικό που θα πρέπει να προσέξεις ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Συνιστάται να φοράς ένα δερμάτινο ρολόι όσο πιο στενά μπορείς στο χέρι, προκειμένου να μην τσακίζει το δέρμα, αλλά και για να μη σπάσει το τζαμάκι του, σε ενδεχόμενη απότομη περιστροφή του χεριού σου. Πάντως, ένα ρολόι με λουράκι από καουτσούκ ή με υφασμάτινο ιμάντα, θα ήταν προτιμότερη λύση για το καλοκαίρι.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek
Μετάβαση στο περιεχόμενο